Изминалото Евро 2020 ни подари страхотни емоции, придружени с добър футбол, голови зрелище и драма.

Това, което обаче най-много ни стопли, бе завръщането на феновете по трибуните след толкова месеци на тези празни седалки, които гледахме в големите първенства и Шампионска лига.

Над година не бяхме гледали футбол на топ ниво с обстановка, която му подобава. Да, Евро 2020 бе по-различно от всяко друго голямо първенство заради разпръскването му из целия континент.

Почти всеки стадион имаше своите рестрикции, както и почти всяка страна, което ограничи пътуването на много от феновете.

ГАЛЕРИЯ С ФЕНОВЕТЕ НА ЕВРО 2020 ВИЖТЕ ТУК >>>

Обстановката не бе оптимална из стадионите, но все пак я имаше, а това бе най-важното.

Много добре знаем какво е настроението на подобни големи форуми, които коренно се различават от мачове с агитки на клубни отбори.

Снимка: Getty images

Тук говорим за настроени, смях и разбира се футболни емоции, които обаче не минават границите на нормалното.

Класическите образи за пореден път обикаляха стадионите на Стария континент, а всеки от тях опитваше да изпъкне с нестандартен костюм.

Някои изпъкнаха с нахлуване на терена, а други, най-вече малчугани, трогнаха сърцата на хиляди.

Имаше и сериозна ЛГБТ акция под формата на протест в Мюнхен. Имаше масова подкрепа от всяко кътче на континента към Кристиан Ериксен. Имаше двата полюса на емоциите - смях и сълзи, но най-важното е, че имаше футболна атмосфера.

Снимка: Getty images

Видяхме 80 000 шотландци, които окупираха Лондон, макар само около 3 хиляди от тях да влязоха на "Уембли'. Видяхме хиляди македонци, които прекосиха България, за да се насладят на мачовете на Северна Македония в Букурещ.

Видяхме уникалната еуфория на цяла една нация - Англия, която след 55 години болезнено чакане отново вкуси тръпката от голям футболен финал. При това на собствена земя.

Снимка: Getty images

Макар всичко да приключи с разочарование на "Трите лъва", еуфорията и десетките хиляди фенове на "Уембли" и по улиците на страната бяха сред колоритните моменти на първенството.

А в крайна сметка големите първенства накрая бяха за Италия.

ГАЛЕРИЯ С ФЕНОВЕТЕ НА ЕВРО 2020 ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images