Христо Стоичков остана "сред резервите" в идеален отбор за всички времена във футбола, съставен от френското списание "Франс Футбол".

Изданието замени с тази класация традиционната такава за "Златна топка", която връчва всяка година. Заради необичайната ситуация с пандемията, дългото прекъсване на целия футболен живот, както и реалното незавършване на няколко от основните първенства, медията взе решение да не връчи наградата.

Мнозина твърдят, че това е ощетило най-вече поляка Роберт Левандовски, вкарал чудовищно количество голове за требъла на Байерн с титла, купа и европейската корона... Но кой знае? Всичко е само в сферата на догадките кой щеше да спечели "Златна топка 2020", ако я имаше.

Има я обаче класацията с най-великите за всички времена. Тази сутрин дългоочакваният титулярен състав най-после се появи, като блесна на корицата на списанието.

ВИЖТЕ ГИ В ГАЛЕРИЯТА>>>

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

След мащабно изследване и гласуване на журналисти от цял свят бяха номинирани 110 футболисти, оставили най-ярка следа в играта. Те са от различни поколения, бяха разделени по постове и събираха гласове за 11-орката.

От Яшин и Ди Стефано до Меси и Роналдо, това е живата историята на футбола за последните близо 80-90 години.

Най-после в един състав попадат те двамата - Лео и Кристиано, вечните съперници на новия век в играта. Както и Пеле с Диего Марадона - фамозните съперници на различни генерации, определяни все още за №1 и №2 във футбола.

Сред номинираните 110 имена бе и това на Стоичков - единственият българин, носител на "Златна топка", европейски клубен шампион и голмайстор на световно първенство. Посочен бе сред левите крайни нападатели, въпреки че да се прави тактическа схема и анализ на една въображаема единайсеторка е доста сложно и абстрактно.

Но Христо не стигна до идеалните 11, което не е неочаквано.

Та там липсват имена-митове като Гаринча, Пушкаш, Ди Стефано, Кройф, Чарлтън, Бест, Роналдиньо и Платини...

А кои са 11-те, избрани за най-добри в историята - ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА>>>

Корицата на списание "Франс Футбол" с идеалните 11 на всички времена

Снимка: Getty Images