Лукас Подолски изглежда е личност с много интереси. Световният шампион с Германия все още играе футбол, но е намерил време да се захване и с друг спорт. Преди време германецът с полски корени отвори заведение за дюнер в Кьолн, а сега ще трябва да стане хокеист в местния отбор, след като феновете изкупиха 100 000 виртуални билета.

Такова бе и условието - ако тази граница бъде достигната, то Полди ще заиграе за отбора на Хайе, макар и не веднага, защото има ангажименти към клубния си футболен тим - Анталияспор. 

"Изключително съм доволен, че 100 000 билета бяха продадени. Мога единствено да благодаря на хората и компаниите, които се включиха. Когато нещата се успокоят, ще уточня детайлите с Кьолн. Очаквам с нетърпение възможността да играя хокей на лед за Хайе", каза Подолски. 

Мачовете от хокейното първенство на Германия се играят без публика, като кампанията с виртуалните билети бе с цел подпомагане на отбора на Хайе в кризата, създала се от началото на пандемията.

35-годишният Подолски е юношка на Кьолн, а в професионалния футбол има близо 200 мача за клуба. През 2018 година той отвори дюнерджийница в града, като тогава заяви, че идеята за това начинание е дошла на 50% от сърцето му и на 50% от стомаха му.