Над 1 милион фенове на Ливърпул излязоха по улиците на града, където в късния следобед днес пристигнаха играчите на "червените", които носят Купата на европейските шампиони.

Трофеят с големите уши бе спечелен в събота вечер с 2:0 над Тотнъм в Мадрид, а тази вечер е парадът в Града на "Бийтълс".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАРАДА (ГАЛЕРИЯТА СЕ ОБНОВЯВА)>>>

Отборът и треньорите изкараха по-голямата част от нощта и сутринта на неделя в мадридски нощен клуб, където играчите отидоха с медалите на гърдите.

Собственикът на клуба Джон Хенри, както и цялата управа - хората от американската компания Fenway Sports Group, също бяха в дискотеката, а днес пристигнаха в Ливърпул със самолета на шампионите.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хора бяха пристигнали от цяла Англия, а и от европейски страни, за да са на шоуто.

Три открити автобуса минаваха по целия маршрут от летище "Джон Ленън" до центъра на града и сградата на кметството, като парадът завърши на крайбрежния булевард край символната сграда с птицата Ливър - пазител на града.

Играчите и мениджърът Юрген Клоп пиеха бира на автобусите, пееха с феновете и се забавляваха. Сезонът приключи за някои от тях, но не за всички - един куп националия на Холандия, Англия и Швейцария още тази седмица ще играят във финалната четворка на Лигата на нациите. Други имат европейски квалификации, няколко отиват на Копа Америка и Купата на Африка...

Ливърпул е шампион на Европа за шести път след 1977-а, 1978-ма, 1981-ва, 1984-а и 2005 г. Отборът вече е трети във вечната класация, само Реал с 13 и Милан със 7 трофея в турнира са пред него.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАРАДА (ГАЛЕРИЯТА СЕ ОБНОВЯВА)>>>

 

Снимка: AP/БТА

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

---

Вижте във видеото долу как Юрген Клоп запя от щастие в интервюто си след финала в Мадрид, използвайки перифразиран диско хит - от Let`s Talk About Sex на Let`s Talk About Six (Да си говорим за шестата - от английски).