Григор Димитров показа самочувствие на пресконференция, заявявайки че е на нивото на Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри и други по-успешни тенисисти, но и че малките неща го лишават от победи, цитиран от Tennisworldusa.

Българинът водеше с 6:2, 3:2 и пробив срещу сърбина на турнира в Синсинати, но допусна обрат, който го лиши от защита на титлата във важния Мастърс.

"Мисля, че играх добре дотогава, но направи лековати грешки. Моментното състояние в мача се промени.

Иска ми се да не беше завалял дъжд, но се чувствах добре на корта. Новак успя да се приспособи. Не знаех какво повече можеше да направя", заяви Григор.

На въпрос защо Джокович е толкова труден съперник, българинът отговори:

"Да, играли сме осем, девет мача и винаги е трудно. Последният в Куинс не бе добър за мен. Но сега мисля, че играх добър тенис. Знаех какво трябва да правя и на моменти го карах да играе, както аз искам.

Той просто е много спокоен, а и събитията на корта вървяха в негова полза. Опитът му даде важно предимство, защото е взимал много такива завързани мачове.

Защитната му игра е невероятна. Когато тези малки неща са на твоя страна, печелиш. В предишните случаи за жалост бяха на негова страна.

Направих някои неща по-добре от предишните мачове и се опитах да надградя. Това е като да строиш къща тухла по тухла. Може да отнеме много опити, докато го победя, но винаги ще опитвам.

Вярвам, че съм боеспособен на това ниво и просто тези малки неща ми убягват. Не се страхувам да кажа, че винаги е било така.

С когото и да съм играл в миналото - Рафа, Анди, Новак, съм бил на тяхното ниво. 

Важното е да надградя и да се уверя, че играя на такова ниво всеки ден"."