Кубрат Пулев показа характер и борбен дух, но не успя да свали Антъни Джошуа от трона в тежката категория на професионалня бокс. Българинът издържа девет рунда срещу британската машина, като 2:15 минути след началото на рунда бе нокаутиран от защитилия титлата си световен шампион.

31-годишният британец, който е с осем години по-млад от Пулев, изглежда бе извлякъл поука от фиаското с Анди Руис и показа отлична дисцплина и стратегия, която почти не се пропука.

Българският боксьор също заслужава да получи нужното уважение, защото демонстрира страхотна издръжливост и макар да бе нокаутиран, не пропусна възможност да атакува съперника, издържайки почти пълни девет рунда.

Това бе втора загуба в професионалната кариера на Пулев след тази от Владимир Кличко през 2014 година.

И двамата боксьори започнаха предпазливо в първия рунд, като трябваше да мине над минута преди да се стигне до удар, който бе дело на Джошуа - ляв прав, а Кубрат отговори с ляво кроше, опитвайки се да скъси дистанцията с финтове. Предпазливата стратегия продължи да бъде налице и за двамата, те спазваха дистанция и във втория рунд - Пулев пробва да притисне съперника до въжетата, но бе сюрпризиран с мощен десен ъперкът. Кобрата атакуваше предимно с лявата ръка, но срещаше добра защита, като Антъни видимо вкарваше по-качествени удари.

Третият рунд бе един от ключовите моменти. Джошуа на два пъти прати съперника си в нокдаун с мощни десни крошета, с които проби българската защита и повали Пулев. Вербалните закачки взеха връх в началото на четвъртия рунд, Ей Джей диктуваше темпото с добри кобминации, а Кубрат все още бе разклатен. Все пак той успя да пласира два остри удара и живна, завършвайки атакуващо.

Снимка: Getty Images

Шампионът продължи да спазва дистанция и да атакува умерено, изчаквайки удобен момент. Ударите на Кобрата попадаха предимно в тялото на Джошуа. Българинът завърши петия рунд силно с ляв десен прав.

Българският претендент тръгна уверено напред със серия от удари в шестия рунд и дори пласира ляв прав в лицето на Джошуа, с което го принуди да влезе в клинч. Седмият рунд започна с нов клинч, провокиран от Ей Джей. След това обаче британската суперзвезда разтърси Пулев с няколко зверски ъперкъта, за да получи в отговор ляв прав и кроше.

Снимка: Getty Images

Двамата продължиха да изчакват удобен момент да атакуват и в осмия рунд. Пулев нанесе силен десен прав, но получи две мощни крошета, а след това Джошуа се отдръпна до края на рунда.

В деветия рунд българинът търсеше пролука в защитата на съперника, но това така и не се получаваше. Така ключовите ъперкъти бяха от значение и тук - Джошуа отново атакува с няколко последователни таква удара, които попаднаха право в целта и пратиха Кубрат в трети нокдаун. Той се изправи, но бе нокаутиран 2:15 минути след началото на рунда и така срещата приключи с дясно кроше на Ей Джей.

Снимка: Getty Images

Срещата бе изгледана от първия ред от живата легенда на професионалния бокс и най-печеливш боксьор в историята на спорта - Флойд Мейуедър-младши, който в момента се изявява като боксов промоутър.

С победата си тази вечер Джошуа премахна и последната пречка за британски суперсблъсък при най-тежките с Тайсън Фюри, който моментално прие отправеното му предизвикателство от страна на Ей Джей и е въпрос на време битката между двамата да бъде организирана.