Кубрат Пулев се завърна в България след мача за световната титла с Антъни Джошуа. Боксьорът кацна около 22:45 ч. на летище София, а с антуража му на родна земя пристигна и неговата дългогодишна изгора Андреа, с която преди време се разделиха.

Пулев беше приветстван от фенове с гайди, цветя и народната песен "Петко льо, капитанине".

Всички снимки от посрещането ВИЖТЕ ТУК >>

"Все едно съм победил, такова посрещане получавам. Доста топло, доста топло. Чак такова не очаквах. В крайна сметка това е загуба и не очаквах такова посрещане, но е важно, защото при мач за световна титла е нормално да има интерес. Яд ме е, че не победих, защото казвам, че искам да победя заради народа и това е наистина вярно", заяви Кубрат Пулев.

Той заяви, че е направил всичко, което е било по силите му, а на въпрос - какво не му е достигнало за победа, отговори: "Може би подготовката не беше на ниво".

Снимка: "Булфото"

"Няма да се оправдавам, приемам минусите за мен, загубата си е моя. Има поговорка: "Тарикат мъж не писка". Загубата си е моя, това е един спорт, просто спорт. Ако бях по-добре подготвен, можех да победа. Беше го страх от мен, на мача имаше сериозни притеснения. Страх ги беше за самата игра, за самия бокс. Ръкавиците са малки, но един удар може да реши двубоя", каза още Пулев.

Снимка: "Булфото"

Попитан какво предстои оттук нататък, той отвърна:

"Нека си отпочина. Нека се прибера. Нека да хапна нещо, защото съм много гладен"

Снимка: "Булфото"

Кубрат призна, че вероятност за реванш срещу Джошуа почти няма, но беше категоричен, че все още е далеч от прекратяване на спортната кариера:

"Със сигурност ще се откажа някой ден, но не е близо. Падам и ставам, няма проблем, здрава българска глава. Докато мърдам, се надявам".

Снимка: "Булфото"

"Поведението ми на кантара беше уникално, супер. Отидох там, в неговия дом, с неговата публика. Нямаше чак психоатаки, но имаше едно потискане, например, завряха ме в някаква малка съблекалня. Не, че това е повлияло на изхода на мача. Вината, че не победих, е изцяло моя и в моята подготовка", заяви Кубрат Пулев.

Снимка: "Булфото"