Официалната страница на професионалния мъжки тенис тур - АТР, както и феновете в социалните мрежи полудяха по поредната доза магия от Григор Димитров.

Във всеки един момент от кариерата си българската звезда е подарявал на феновете невероятни изпълнения, които карат и опонентите му да ръкопляскат, признавайки класата му.

В последните месеци магическите изпълнения са подплатени и с победи, какъвто бе случаят и тази нощ срещу Александър Зверев. А какво по-невероятно от това най-невероятното ти изпълнение всъщност да е и най-важната точка в мача.

Става въпрос за брейкбола в третия сет, който Григор реализира за 4:3, а в последствие с два сервис гейма на нула успя да постигне победата с 6:4.

В тази точка Григор отправи отличен форхенд по далечния диагонал, който Зверев успя да върне а с помощта на мрежата топката щеше коварно да изненада Гришо. Падайки на земята обаче по атрактивен начин Гришо успя да реализира точката, а дори неговият опонент не вярваше, че допуска пробив именно по такъв начин.

Сайтът на ATP посвети специален сегмент в сайта си на това изпълнение, а в социалните мрежи от професионалния тенис турнир написаха просто "GRIGOR DIMITROV".

Наистина Гришо в целия му блясък.

Той коментира точката и в интервюто си след мача, като заяви:

"Нямаше как да я пусна да мине. Саша е майстор на ударите от задна линия и не знаех къде точно ще прати топката. Но не бях готов да я прати в мрежата, защото това я отклони сериозно. Имах и късмет, но бях решен, че трябва да завърша точката."