Във всяка от последните 6 години една от най-авторитетните медии за икономика, бизнес и пари - "Forbes", публикува класацията си в детайли за това кой колко печели в спорта.

В списъка на стоте се влиза според натрупаното в банковата сметка от наградни фондове, заплати, премии - това са спортните приходи за годината.

Добавят се и парите от рекламни и други бизнес начинания.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ СПОРТИСТИ ЗА ГОДИНАТА

През 2018-а в стотицата няма нито една жена, като единствената представителка на дамите в списъка за миналата година - Серина Уилямс, изпадна извън класацията.

Разбираемо, тя направи слаб сезон дотук в годината след раждането на Олимпия - нейната дъщеря.

Нейните пари за годината са паднали под 20 милиона долара и няма как да влезе в топ 100, след като само в бейзбола има 38 звезди с годишен доход над 20 милиона долара.

Изненадващо ниско ще намерите Новак Джокович, но и неговата спортна година започна да набира скорост след месец май, за да стигне до титли на "Уимбълдън" и на "Мастърс" турнира в Синсинати.

Освен, че няма жени, няма и българи в топ 10.

Традиционно... Григор Димитров е далеч от изброените в класацията с приходите си за 2018-а, като тези от тенис са под 2 милиона долара.

Няма как да имаме друг представител, нямаме елитен спортист в най-маркетинговите спортове. Приходите на нашите звезди са далеч от тези, които ще видите в тази галерия.

Куриозно - в стотицата има атлети, които вече дори не се състезават активно! Включително, този на върха...

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ СПОРТИСТИ НА ПЛАНЕТАТА ЗА 2018 Г.