Да си нает на работа, да получаваш заплата, но да не ти се налага да работиш - това е мечтата на мнозина, но малко се радват на такива привилегии.

Ако говорим за футбола, то има няколко играчи, които се доближават до такова състояние, стига да взимам в предвид само изиграното време в официални мачове.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СКЪПОПЛАТЕНИТЕ ЗРИТЕЛИ ТУК >>>

Никой футболист не иска да е твърда резерва. Ако се стигне дотам, обикновено следва молба за трансфер и евентуално подписване с друг отбор, където да се играе по-често.

Само че има играчи, които в момента стоят твърди резерви в големи европейски клубове и в сметката им се превежда голяма заплата без почти да им се налага да играят. 

Шампион в това отношение е Месут Йозил от Арсенал, който през миналия сезон подписа нов договор и взима по 350 хиляди паунда седмично, като категорично не влиза в плановете на Унай Емери за Висшата лига. Сега "артилеристите" искат да го продадат, но бившият германски национал отказва, тъй като няма къде другаде да му изплащат такава сума.

Договорът му бе подписан по решение на Арсен Венгер, който остави нещо като бреме на бившите си работодатели, за дето го изпъдиха след 22-годишна вярна служба. 

Английската Висша лига е най-склонна към това да плаща големи суми на играчи и да не разчита на тях. Подобно нещо в другите големи европейски първенства се вижда по-рядко. Да, има големи футболисти, които не играят, но седмичните им възнаграждения са далеч по-малко от тези на Острова.

Ще разгледаме случаите на някои такива звезди - някои играят повече, други по-малко, но общото между тях е, че това, което показват, не си заслужава заплатата. По една или дурга причина.

ЕТО КОИ ИГРАЧИ ПОЛУЧАВАТ ГОЛЯМА ЗАПЛАТА, А ИГРАЯТ МАЛКО >>>