Тимът на "Торо Росо" има желание да привлече 19-годишния Мик Шумахер в редиците си, твърдят източници в Италия.

Синът на легендата Михаел обаче предпочита да мине през Формула 2 преди да се състезава в най-популярното автомобилно състезание.

В момента Мик се подвизава във Формула 3, където е втори в шампионата шест състезания преди края.

През миналата седмица германецът впечатли, спечелвайки всички три надпревари на Нюрбургринг - уикенд, който самият той определи като най-силния в кариерата си.

Стартовата решетка за сезон 2019 във Формула 1 започва да се оформя, но има още цели девет автомобила без човек зад волана.

Сделката между "Заубер" и "Ферари" за Чарлс Леклер и Кими Райконен е най-важната, но е интересно и какво ще се случи в другите отбори.

Пиер Гасли от "Торо Росо" ще бъде съотборник с Макс Верстапен в "Ред Бул", а бъдещето на Брендън Хартли не е напълно сигурно.

Шефът на двата конструктора - доктор Хелмут Марко, не е доволен от младата вълна в академията и е готов да търси талант от чужбина.

Информациите са, че от "Торо Росо" са се свързали с Мик Шумахер, но талантът не е готов да се хвърли в дълбокото още отсега.

И сякаш решението му е адекватно предвид огромната разлика между Формула 3 и Формула 1. Ако Мик започне да кара във Формула 1 през 2019-а или 2020, ще задмине постижението на баща си, който дебютира на 22-годишна възраст.