Актуалният шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович се изповяда с писмо, което сподели със своите приятели, семейството и публичната общественост.

Сърбинът победи Кевин Андерсън безапелационно на финала с 3:0 и сподели колко много всъщност този успех му е струвал.

3-годишният му син Стефан за първи път го гледаше и 13-кратният шампион определя това като главната причина и амбиция за успеха му на "свещената трева". Той претърпя тежка контузия на лакътя, която го извади задълго време от корта, а след това се завърна с крайно неубедителна игра.

На "Уимбълдън" обаче напомни защо е един от най-великите на нашето време.

"Опитвах се да намеря решенията за проблема си, а те всъщност бяха вътре в мен.

Всичко, което обичах, бе тенисът докато не се ожених и не ми се роди дете. Винаги съм си представял и съм се молил да вдигна Голям шлем пред погледа на детето си.

Един ден ще споделя през колко трудни момент всъщност минах и как се чувствах. Бях уязвим много дълго през последните години и все още съм. Не се срамувам от това.

Това ме прави по-открит пред себе си и останалите. Позволява ми да се задълбоча в проблемите и да анализирам какво всъщност се случва с мен.

Не си представях, че моментът със Стефан може да стане по-специален, но когато той изкрещя "Татко, татко", се разтопих". Благодарен съм, че това ми се случи", призна Джокович.

Писмото завършва с думите "обичам ви, обичам тениса, обичам живота".