Кубрат Пулев даде първото си интервю след битката с Антъни Джоуша, в която издържа девет рунда преди да бъде нокаутиран. Българският боксьор запази мълчание почти 48 часа, като единственото му изявление дойде в социалните мрежи, където написа няколко реда в профила си във “Фейсбук”, а сега говори повече пред bTV.

“Ако Джошуа е мъж на място, човек на място, би ми дал реванш. Но едва ли ще стане. Защо да не водим преговори?”, заяви Пулев, за когото това бе втора загуба в мач за световната титла след тази от Владимир Кличко през 2014 година.

“Благодаря на всички хора, които желаеха тази победа, които я приемаха за лична. Защото не са малко. Много мои приятели, интелигентни хора ми казват да не обръщам внимание на злобата. Това не е важно. Хорска злоба винаги ще има. Нас няма да ни има, но злобата ще я има. Важно е желанието, усилията. Хората, които оценяват този мой труд”, добави още Кубрат.

“На две, на три, направих равносметка. Всичко е от подготовката. Подготовката ни куцаше малко. Винаги съм самокритичен. Никога не съм казвал, че някой за нещо ми е виновен. Винаги аз съм си виновен. Най-много ме е яд, че не можах да го победя. Можех, а пък просто не бях подготвен достатъчно добре”, продължи Пулев.

“Няма да търся оправдание или извинение. Няма да се оправдавам с коронавирус. Не беше нищо повече от мен и можех да го победя при нормална подготовка”, сподели той.

"Не знам какво трябва да ми е поведението преди мача. Нека те да кажат. Аз поне пет пъти му казах, че го уважавам, но ще го победя. Какво трябваше да кажа? В крайна сметка седя зад думите си и не съм човек, който ще се чувства виновен от действията си", смята боксьорът, към когото вече има оферта за следващ мач.

Хюи Фюри, братовчед на суперзвездата Тайсън, изяви желание да се боксира с Пулев. Двамата вече се срещнаха веднъж - в София, когато Кобрата го победи, а сега българинът заяви, че е готов да го направи отново.