Кубрат пропускаше много леви прави на Джошуа и те го разконцентрираха, за да загуби. Това сподели специално пред Dir.bg Петър Лесов, който е сред най-големите имена в родния бокс заради успехите му и на ринга, и като треньор, след мача за световната титла.

"Още докато се готвеше в София, с Кубрат си говорехме, че трябва да прави по серия от удари - поне комбинация от 3-4, за да спечели. За девет рунда видяхме, че все тръгва с ляв, ляв и 7-8 пъти пусна десен прав. Някак си малко пасивно бе поведението му. Кубрат трябваше да търси комбинация поне по 2-3 удара, за да го притиска. Видя се, че Джошуа не е в комфортната си зона, когато го нападат, и не може много да играе. Британецът, когато получи серия, се криеше и отиваше в клинч. След като излезе от такава ситуация, държеше дистанция. Кубрат само с лява, лява... Играеш срещу световен шампион все пак", каза Лесов.

"В началото на мача и двамата започнаха доста плахо. Някак срещата не остави впечатление като за много динамичен бокс. В третия рунд Кубрат допусна да бъде свален, но след това се съвзе. Следващият рунд му бе като за възстановяване", добави треньорът.

Лесов е на мнение, че и очакването към мача, като цяло, не е било на супер високо ниво, както навремето е било със срещите на Майк Тайсън.

"С това, че Кубрат работеше основно с лявата ръка, той малко се и издаде. Когато Джошуа виждаше, че Кубрат сваля ръката, атакуваше. Така му вкара десния прав за втория нокдаун", коментира още Петър Лесов.

Относно защитата на Кобрата, той смята, че е била на по-високо ниво от мача с Кличко.

"Останах с впечатление, че Джошуа много не рискуваше, не си даваше много зор. Той си водеше в мача, знаеше това, и се придържаше към стила си, но без много рискове. И, като цяло, срещата бе в слабо темпо. Първите два рунда минаха почти в разузнаване само. Като цяло в мача нямаше напрежение, както се получава в други срещи на такова високо ниво. Просто Кубрат трябваше да пуска повече удари, ако искаше да бие и да притисне Джошуа", завърши Лесов.