"Често си лягах с празен стомах заради немотията ни, но не колкото майка ми, която гледаше първо за мен и брат ми да има някаква храна" - признанието е на Дарвин Нунес, за когото в понеделник Ливърпул плати 75 милиона евро (сумата може да достигне до 100 милиона с бонусите) и се превърна в поредното доказателство, че футболът сбъдва мечти.

Историята на уругвайския голаджия е типичната латино сага за бедност, мизерия и саможертва в името на таланта, който понякога е толкова голям, че успява да победи несгодите.

"Имах много тежко детство - признава 22-годишният Нунес, връщайки се назад в годините. - Въпреки че майка ми се грижеше първо за мен и брат ми да има някаква храна, много пъти си лягахме гладни. Тя обикаляше по улиците, за да събира празни шишета, които да връща за вторични суровини. Баща ми работеше в строителството по 12 часа на ден, прибираше се капнал и нямаше време за мен и брат ми. Майка ми беше тази, която през цялото време вярваше, че само ако преследваш мечтата си, може да я постигнеш", допълва футболистът, който през новия сезон ще играе на митичния "Анфийлд".

За първи път Дарвин се пробва във футбола през 2013-а, когато скаут на Пенярол го забелязва и го канят на проби в клуба. Нунес обаче няма пари да се придвижи от родното си градче Пирата, за да стигне до столицата Монтевидео.

С помощта на заем от съседи 14-годишното момче успява да стигне до мечтаните проби в уругвайския гранд и...е отхвърлен като безперспективен. Не негово място мнозина биха се отказали, но не и Дарвин. Връща се в Пирата и продължава да тренира.

"Нямах бутонки, играех с прокъсани гуменки, но така нямаше как да участвам в мачове. Майка ми ми обеща, че до края на седмицата ще ми купи, само тя си знае какво й е коствало да намери парите, но удържа на думата си. Със същите тези бутонки на следващата година отново отидох на проби в Пенярол и този път ме одобриха", разказва Дарвин.

Мечтаният пробив обаче все още е безкрайно далеч, като следват нови два тежки удара от съдбата. По същото време по-големият брат на Дарвин е успял да пробие до третото ниво на местния футбол и по всичко изглежда, че той ще е този, към когото семейните усилия трябва да се насочат.

"Семейството се събра и се изпокарахме. Брат ми искаше аз да се откажа от футбола, защото родителите ни нямаха достатъчно средства, за да издържат и двама ни в големия град. Разплаках се и отказах да го послушам, вярвах, че имам шанс да пробия", продължава Дарвин.

Нунес стана най-резултатният уругваец за последния сезон.

Getty Images

И точно тогава идва поредният удар - нападателят къса кръстни връзки в коляното. Тежка контузия, която е прекратявала кариерите на милиони играчи по света. Налага се операция, която обаче струва немалко пари. В този момент се намесва треньорът на младежката формация на Пенярол, който вади сумата от джоба си.

Нуньес отсъства от терените година и половина, но успява да се възстанови. Или поне той така си мисли. На 17 години дебютира за първия тим, като влиза като смяна на Макси Родригес. Огромен шанс! Но вместо слава, следва нова порция болка.

Оказва се, че има проблем в същото коляно, а Дарвин напуска терена със сълзи в очите. Следва нова операция - този път на капачката, но и това не го спира.

"Чувствах се на дъното. Сякаш съдбата и целият свят бяха срещу мен. Много пъти си мислех да се откажа, но някак успях да устоя психически", разказва Нунес.

Нунес е доказал, че знае как да се справ с изпитанията.

Getty Images

Силните му игри водят до повиквателна за младежкия национален отбор на Уругвай в турнира на Южна Америка. Там обаче Дарвин не успява да се разпише и е подложен на унищожителни критики. Налага се да му бъде назначен психолог, който да го спаси от пропадане в бездната.

"На първия сеанс докторът ми каза да не чета критиките в социалните мрежи. Той не знаеше, че мобилният ми телефон изобщо нямаше интернет и беше стар модел, който ставаше единствено за разговори", разказва Нунес.

Успял да съхрани психиката си, Дарвин започва да подхранва ракетата на мечтите си с единственото възможно гориво - головете.

ВИДЕО С ПОПАДЕНИЯТА МУ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА>>>

Испанският Алмерия му осигурява европейски футбол и съдбата започва да му се реваншира. Веднага е привлечен в Бенфика, където се превръща в един от най-безпощадните нападатели в света. В последния сезон Дарвин вкара 34 гола в 41 мача и стана най-резултатният уругвайски играч за сезона.

Игра срещу Ливърпул, а вече ще играе за Ливърпул.

Getty Images

Сега той поема към "Анфийлд", където бе привлечен по настояване на Юрген Клоп, който е доказал, че рядко бърка. Именно германският спец, както и офанзивната философия на Ливърпул, са факторите, които могат да превърнат Дарвин в новата голова машина на мърсисайдци.

Очакванията към Нунес са огромни, защото именно той ще трябва да води атаката през новия сезон. Но уругваецът вече е доказал, че знае как да се справя с изпитанията. И сега просто е време за футбол...