Георги Иванов е новият президент на БФС, а с това продължава традиция, която започна през 1994-а.

А тя е - шефът на футбола ни да е човек, свързан и емоционално, и административно, управленски, а и като състезател, с Левски.

Иван Славков пое поста преди точно 30 години и ръководи най-популярната игра у нас в следващите 11 години. Бивш ватерполист на "сините", той е и ръководител на футболния клуб от "Герена" в един период.

И, разбира се, неприкрит привърженик на този отбор.

Покойният Славков обаче влезе в най-открит конфликт именно с Левски по време на управлението си, като точно любимият му клуб най-яростно искаше оставката му.

През 2005-а властта взеха част от Четвъртите в света, водени от Борислав Михайлов, а в първите години - с близък съратник Наско Сираков. Боби, освен легендарен вратар от САЩ 1994 за България, е голяма фигура на Левски, наследник на Бисер Михайлов и носил екипа на "сините" почти десетилетие, преди да продължи кариерата си в чужбина.

Михайлов също влезе в немалко конфликти с клуба, на който е рожба и легенда.

Но преди 3 години в критичен момент, изправен срещу куп нападки и конкурента Димитър Бербатов на друг Извънреден конгрес, рамо му удари точно Левски.

По-точно Сираков, който обяви подкрепа за стария приятел, като призна, че "едно 40-годишно приятелство" не се трие така лесно.

Днес Гонзо поема поста.

На 47 години, той е по-възрастен при влизането в длъжност, отколкото Михайлов през 2005-а. Тогава вратарят от миналото бе на 42.

Георги Иванов е легенда на Левски с головете си във вечното дерби (15, рекорд), както и с куп паметни мачове в синия екип. Бе треньор и спортен директор на "Герена", като общо е изкарал почти 13 години от живота си на "Герена" в някаква роля - на терена и край него.

Традицията "сини" кадри да водят футбола ни ще продължи повече от три десетилетия, защото управлението на Иванов тепърва започва.