Германският музикант Саша Хершенбах разкри пред списание "Бунте" съдържанието на писмо, което е получил от Корина Шумахер, съпруга на Михаел.

Седемкратният шампион във "Формула 1" се възстановява след тежък инцидент на ски преди почти 5 години, като не е ясно какво точно е състоянието му след получени мозъчни травми.

Хершенбах, който е близък до семейството от години, написа песен след трагичните събития с Михаел, която озаглави "Роден, за да се бори". Той изпрати диск с песента и лично посвещение до Корина в месеците след инцидента.

В отговор, съпругата на Шумахер написала писмо, което е доставено в дома на Саша.

"В него Корина ми благодареше за жеста, пишеше, че това е огромна подкрепа за нея и семейството в тези тежки дни - разказа музикантът. - Не очаквах изобщо да намери време да ми пише, при събитията в дома им. В писмото тя не ми даваше детайли за това как е Михаел, но пишеше: "Той е боец, бъди сигурен в това. Не се отказва и никога няма да се предаде".

Според списанието, грижите на медицинския екип от 15 лекари и рехабилитатори, който е нает за постоянно в дома на фамилия Шумахер в Швейцария, струват по около 140 000 евро на седмица.