Григор Димитров и Рафаел Надал направиха шоу за над 10 000 зрители в Атланта, като мачът бе лишен от напрежението на задължителна победа.

Нямаше точки и значение за ранглистата, а само благотворителна кауза, зад която испанецът и българинът застанаха.

Надал победи със 7:5, 6:3 пред почти пълните трибуните на покрития мултифункционелан стадион "Energy Center".

Имаше топ изпълнения от двамата, които на моменти забравяха демонстративния характер на мача, но имаше и много забава.

Двамата излязоха на корта със силна рок музика, а имената им бяха представяни и обявявани от конферансие с пълни визитки и патос, сякаш това бе боксов мач от най-висока категория.

При 40:0 в четвъртия гейм на първия сет Григор реши да играе трикови удари, а Надал проби. След това българинът седна на първия ред на трибуните, разговаряйки с хора от публиката - сякаш е зрител, който се наслаждава на играта на Рафа.

После фен слезе на корта при подаване на Димитров, който му даде ракетата си да изпълни сервис. Той го направи "отдолу" и Надал изигра роля на изненадан, едва връщайки топката. Запалянкото я прати в аут, но съдията я присъди "добра", за да взриви залата в името на шоуто.

Цялото разиграване Григор пак изгледа от първия ред и изригна при "точката", която... реално бе за него.

И така до 7:5, 6:3, не че резултатът бе важен.

По-късно днес организаторите ще оповестят събраните суми за фондация "Рафа Надал" и Националната тенис фондация на САЩ, която организира и промотира събитието, носещо името The Premier Live Atlanta Challenge.

Но при поне 10 000 на трибуните, очаква се парите да са сериозни.

Надал и Димитров намериха и друг начин да помогнат за каузата.

24 часа по-рано те вечеряха с хора от града, които платиха по 6500 долара за удоволствието да изкарат вечерта в най-елитния суши ресторант в Атланта - UMI, заедно с двете звезди на тениса.

В цената бе включено и ВИП място за мача. Само от благотворителната вечеря, фондацията на Надал е получила около 330 000 долара, съобщиха от ресторанта.

А след мача, в интервю на корта, Рафа сподели интересна история, която веднага превзе социалните мрежи.

"С Григор ходим често в Майорка, излизаме с лодка и ловим риба заедно. Тенисът не е завинаги, но приятелството - да", каза с усмивка испанският ас в тениса.

Димитров често избира да тренира по няколко дни в академията на Надал, а двамата от години демонстрират приятелски отношения.

На трибуните имаше и българи, като някои от тях показаха снимки в социалните мрежи - със знамената на родината, навръх националния празник.

Григор започва да се готви за турнира в Индиън Уелс, който е следващият в календара на ATP. Мастърс надпреварата е от идната седмица, а световният №19 няма много добри спомени от нея - никога не е минавал втори кръг.