Световният тенис е в период, в който се очаква един от най-великите на всички времeна - Роджър Федерер, да сложи край на своята състезателна кариера.

Самият 37-годишен Маестро уточни, че ще мине още известно време докато това се случи, но със сигурност моментът ще отбележи края на една забележителна ера в спорта.

ВИЖТЕ 20-ТЕ НАЙ-ТИТУЛУВАНИ АКТИВНИ ЖЕНИ И МЪЖЕ В ТЕНИСА ТУК

Швейцарецът е най-титулуваният активен тенисист и вторият най-успешен в историята със своите 98 титли в ATP.

Единствено Джими Конърс може да се похвали с повече вдигнати трофеи на сингъл в кариерата си - 109, но в съвсем различни времена.

Сравняваме активните гладиатори на световния мъжки и женски тенис според спечелените титли на сингъл в ATP и WTA.

Повечето от тях са на преклонна възраст и скоро ще приключат, но има и такива, чийто професионален път далеч не е свършил.

А къде е Григор Димитров тук ли? Все още - няма го...

Ракета №1 на България е с общо 8 титли и е далеч от тази класация, но се надяваме в предстоящите години да ни зарадва още няколко пъти.

Снимка: Getty Images

Гришо спечели първата си титла в ATP преди 5 години в Стокхолм, а след това успя да запише престижни победи на турнирите в Акапулко, Букурещ, Куинс (Лондон), Бризбън, София, Синсинати и Финалния "Мастърс" в Лондон.

Ще трябва да вдигне още няколко титли, за да се доближи до този елитен клуб - 20-те най-титулувани в тениса сред активните състезатели.

ВИЖТЕ ГИ В ГАЛЕРИЯТА - ТЕНИСИСТИТЕ С НАЙ-МНОГО ТИТЛИ НА СИНГЪЛ ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ, КОИТО ОЩЕ ИГРАЯТ.