Целувката между Кубрат Пулев и репортерката Джени Суши е тема №1 в бокса в последните две седмици.

След победата си над Богдан Дину, Кобрата даде кратко интервю пред въпросната репортерка, което завърши с целувка.

Джени Суши определено бе изненадана, но реагира с усмивка. Дни по-късо обаче, явно получила съвет как да се възползва от ситуацията, тя повдигна обвинения срещу Пулев, които заплашват лиценза му.

Постъпката му бе коментирана от много хора. Доста от тях го обвиниха и са на мнение, че трябва да понесе последствията си, докато други смятат, че ситуацията е безобидна и по-скоро шега.

Може би целувката на Кобрата бе неуместна и необмислена постъпка, но със сигурност цялата истерия около нея е излишна, а евентуално наказание за Кобрата би било пресилено.

Пулев обаче в никакъв случай не единственият спортист попадал в сходна ситуация.

Разбира се, при повечето обвиненията са доста по-сериозни. Говорим за изнасилване, за дела, които могат да завършат с ефективни присъди, а при някои дори се е стигало до затвор.

Общото между тях е, че жертвите решават месеци или години по-късно, да подадат оплакване, съмнително възползвайки се от популярността на въпросните спортисти.

Най-пресен пример е случаят около Кристиано Роналдо. Той бе обвинен от Катрин Майорга в изнасилване, случило се преди 9 години в Лас Вегас.

ВИЖТЕ ДРУГИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ >>>

Срещу португалската суперзвезда е образувано дело в САЩ, а позицията на адвокатите на Роналдо е, че Катрин Майорга е спала доброволно с клиента им, а години по-късно, решава да трупа слава на негов гръб и може би да изкара пари от него.

Кристиано Роналдо бе обвинен в изнасилване от Катрин Майорга 9 години след сексуалния акт помежду им. Според Роналдо, тя просто иска да добие популярност и да спечели някой друг долар.

Колаж: ПАВЛИН ДАСКАЛОВ

Под ударите а закона попадна и боксьорът Майк Тайсън. Железният Майк бе арестуван през 1991 г. и обвинен в изнасилването на Дезире Уошингтън, победителка в конкурс за красота. Случилото се в хотелска стая в Индианаполис се знае само от двамата, но съдът го призна за виновен и го осъди на 6 години затвор.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

При доста от случаите им обстоятелствата са спорни, най-вече това, дали жертвите са наистина такива, или просто се възползват от славата и парите на своите уж насилници. 

Подобен случай е този на Кобе Брайънт от 2003-а. Тогава млада служителка в хотел подаде обвинения в сексуално насилие срещу него. Легендарният баскетболист на Лейкърс твърдеше, че всичко е било по взаимно съгласие, но все съдът стартира дело по случая. Месеци по-късно, "жертвата" реши да оттегли обвинението.

ВИЖТЕ ДРУГИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ >>>