Фигурното пързаляне е един от най-красивите зимни спортове. Състезателите трябва да покажат достатъчно умения и прецизност, за да се докажат пред журито. Един от тези доказани състезатели е 23-годишната Захра Лари, с нетипичен произход и нетипично облекло.

Тя е първата фигуристка, която се състезава, носейки традиционен хиджаб.

Бащата на Захра е от Обединените арабски емирства, а майка й е американка. Двамата се запознават в университета в Атланта, Джорджия. Младата състезателка е принудена да се доказва въпреки разбиранията на различни общества и критиките заради участието ѝ в Азиатските зимни игри.

"Много често ме питат защо си прикривам косата. Отговорът е прост - както вие преди да излезете навън си обличате някаква дреха, така и аз си покривам косата. Няма да излезете от вкъщи, без да си облечете панталони, нали? Така хиджабът стана част от мен", обяснява Захра.

Фигуристката е един от живите примери за промяната във времената и разбирането кое е правилно и кое не е. Силната амбиция за постижения в спорта определя успехите на Захра. За 23-годишната състезателка тренировките и изграждането на умения е много по-важно от мнението на публиката за външния ѝ вид.

"Светът се е променил. В миналото момичетата и жените са били задължени да седят по домовете и да готвят. Не им е било позволено да правят това, което правят мъжете. Това, че съм част от тази промяна, ме прави щастлива", твърди Захра Лари.