Страшилище за съперниците и машина за победи на ринга. Както като аматьор, така и като професионалист. Това е Канело Алварес и няма две мнение по въпроса, като статистиката му казва всичко. 31-годишният мексиканец рядко може да бъде спрян, още от дните си като аматьор, където има 44 победи в 46 мача, а сега, вече като професионалист, продължава да е все така впечатляващ с 57 победи, 2 равенства и само една загуба на професионалния ринг.

Единственото му поражение в професионалния бокс всъщност е от Флойд Мейуедър и датира оптреди повече от осем години. Печелили е световни титли в четири различни категории, като в три от тях е обединявал абсолютно всички възможни пояси. Последните новини около Канело са свързани с това, че иска да се бие за титлата и в пета категория - полутежката.

Но кой всъщност е Сантос Саул Алварес Бараган, познат просто като Канело, когото мнозина вече поставят редом до най-великите боксьори в историята?

Снимка: Instagram

Пътят на рижавото мексиканско момче започва в покрайнинте на Гуадалахара, където обаче Канело и семейството му не се задържат много дълго. Когато Саул е петгодишен, близките му и той се местят във ферма в Хуанакатлан, където живеят и до днес. Именно там, още преди да се влюби в бокса, Алварес открива едно от любимите си хобита, които практикува и до днес - конната езда.

Бъдещата боксова легенда е най-малкото от общо осем деца, седем от които момчета и всички от които боксьори. Общо взето, при такива обстоятелства, съдбата ти е предопределена, нали? Най-малкият Алварес тръгва по стъпките на големите си братя и съдейки по това къде е днес, може да се каже, че нещата за него са се получили доста, доста добре.

Сдобива се с прякора си Канело заради рижавата си коса. По този начин в Мексико наричат рижите, които най-често свързват с ирландските войници, които са се били на мексиканска страна във войната с американците през 19 век. Преди време самият Алварес споменава в интервю, че “може и да е имало ирландски дядо някъде в семейната история”.

Считан от мнозина за най-добрият боксьор в света в момента, Канело стои далеч от проблемите извън спорта, за разлика от множество свои легендарни предшественици. Да, на кантари и пресконференции са прехвърчали искри и е влизал в пререкания със съперници, но нищо повече от това.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Боксовият терминатор Канело Алварес е човек, който е изцяло отдаден на семейството си и както сам казва - “Стремя се да поддържам добър имидж най-вече заради децата си”.

Именно заради обида към семейството на мексиканската суперзвезда се стигна до меле на пресконференцията преди последната му победа - срещу Кейлъб Плант, който се оказа, че е обадил майката на Канело. 

Но вече всичко е просто “вода под моста”, както самият Алварес заяви, след като двамата изчистиха отношенията си веднага след последния гонг, а Канело пожела на съперника си успешна кариера и щастлив семеен живот.

Именно със семейството му е свързана и една от най-стресиращите случки в целия му живот, която няма нищо общо с бокса. През 2018 година, буквално часове преди битката си с Роки Фийлдинг, на Канело му се налага да се занимава с нещо много по-важно от който и да е от всичките мачове, които е изиграл. Суперзвездата трябва да преговаря с престъпници, които са отвлекли брат му искат откуп.

“Три дни преговарях с тези задници, които не искаха да го пуснат. Три дни. И си представях, че това далеч не бе най-лошото. Можеше да е дъщеря ми или майка ми. Тогава всичко щеше да е още по-трудно. И на всичкото отгоре трябваше да давам хиляди интервюта паралелно с това. Никой не знаеше нищо. Никой. Хората ме гледат и си мислят, че всичко е много лесно. Но в този живот няма лесни нища. Всичко е много, много трудно”, връща се назад той към един от най-лошите си моменти.

Животът му действително на моменти изглежда като латиноамерикански сериал, а отвличането на брат му е само един от епизодите в него. Личният му живот определено е всичко друго, но не и скучен. Има развален годеж с Марисол Гонсалес, Мис Мексико 2003, а освен това има и четири деца - три дъщери и един син, като всички те са от различни майки.

Като всеки един успял спортист има ексцентрични и скъпи хобита. Когато е дете се наслаждава на конната езда, нещо, което не забравя и до днес, но с милионите в банковата сметка идват и други, по-различни удоволствия. Една от другите му големи страсти са колите. Сам признава, че не знае колко автомобила всъщност притежава, но е убеден в едно - че са много. 

Снимка: Getty images

Любимият му е Форд Мустанг, известен като “Елеанор” - колата от култовия филм “Да изчезнеш за 60 секунди”, като за този автомобил Канело брои $1 милион, а в интервю разказва, че най-лудото нещо, което е правил е да си купи две суперколи в един и същ ден.

Планът му е да се бие още няколко години, по-точно шест, а когато е на 37 да се откаже от бокса и “да играе голф по цял ден”. Другата му голяма любов отвъд ездата, скъпите коли и разбира се не на последно място - семейството.

Но до този момент има още много време, а Канело има още работа за вършене - като за начало сред приоритетите му е да стане световен шампион в пета различна категория.

Снимка: Getty Images