Найденов иска да запази позицията си на старши треньор, докато Плачи е поставил условие, че ще остане, ако той е водещият. При тези претенции ръководството на федерацията трябва да избере само единия. Това ще стане по време на управителния съвет днес, като италианецът е с предимство.

"За мен това, което става, не е нормално. Преди всичко човек трябва да има морал и принципи. Явно, понеже разчитам на тези ценности, ще се окажа губещ в тази ситуация", заяви Най­денов пред "24 часа".

"Аз постъпих джентълменски с него и му дадох възможност да се изказва на почивките. Той цял живот е бил помощник-треньор, но сега явно има други желания. Доколкото разбрах, е настоявал за италиански помощник, понеже тук нямало достатъчно подготвен. Е, това какво означава - ние, българските треньори, не ставаме за нищо ли", риторично попита Наката, цитиран от ТопСпорт.

Има вероятност да се получи и поговорката „Двама се карат, трети печели". УС ще обсъжда и варианта за завръщането на Мартин Стоев, който бе почти сигурен за поста преди олимпиа­дата.