Това заяви бившият капитан на националния отбор в отворено писмо до медиите.

Причината е, че ръководният орган закрива неговата позиция на генерален секретар. Николов беше назначен на тази позиция през септември 2016 г. Той разкри, че му е било предложено да остане на работа като консултант за предстоящото през 2018 г. Световно първенство, което ще бъде в България и Италия.

Ето и целия текст на писмото на Николов
:

Уважаеми журналисти, на 11 април научих от медиите, че управителният съвет на Българската федерация по волейбол е взел решение да бъде закрита заеманата от мен длъжност на генерален секретар. От същите източници се осведомих, че ще продължа работата си във федерацията като част от екип, занимаващ се с международните отношения и организацията на световното първенство, което ще се проведе в България и Италия догодина.

Заемането на длъжността генерален секретар от самото начало за мен е било свързано с конкретни мои функции и ангажименти в рамките на федерацията. Старал съм се да ги следвам и да бъда максимално полезен на организацията и на българския волейбол като цяло.

В ситуация, в която Управителният съвет вече не счита заеманата от мен позиция за необходима, оставането ми на работа във федерацията не може да бъде самоцел. Най-правилното за мен решение в настоящия момент е да прекратя своите взаимоотношения с БФВ и да се концентрирам изцяло върху ангажиментите ми с ВК "Левски София".

Пред "Левски София" има чудесни перспективи, развиваме един дългосрочен проект и очакваме, че не след дълго клубът отново ще бъде фактор в българския волейбол. Считам, че повечето време, посветено на клуба, ще носи както реални резултати, така и лично удовлетворение.