Българките сътвориха истинско чудо и спечелиха реванша в Красноярск, след като бяха загубили първия мач в Пловдив 2:3.

Сега обаче късметът се обърна и "Енисей" падна със същия резултат пред домашна публика - 2:3 (20, 19, - 22, -25, - 12). Така срещата влезе в решителен Златен гейм, в който пловдивчанки се оказаха по-стабилни и спечелиха със страхотно самочувствие и настроение с 15:11.

Срещата започна зле за българките, които започнаха малко по-пасивно и позволиха на домакините да водят играта. Така "Енисей" спечели сравнително лесно първите два гейма след 25:20 и 25:19. Тогава обаче момичетата на Иван Петков се посъбудиха и се разиграха. Те успяха да върнат набързо 1 гейм след 25:22.

В следващата част българките също бяха по-активните на паркета и водеха в резултата, като изглеждаха сигурните победителки и в този гейм, водейки в края му с 23:19. Тогава обаче се занизаха грешки от наша страна и домакините изравниха – 23:23. Последваха драматични минути, в които "Енисей" на два пъти имаше шанс да затвори тази част и да триумфира в мача, но в крайна сметка нашите момичета стигнаха до успеха и вкараха срещата в тайбрек.

Там българките започнаха по-уверено и набързо поведоха с 6:3. Смяната на игрището пък дойде при резултат 8:4 за маричанки. При 10:6 волейболистките на "Енисей" записаха 2 последователни точки и се доближиха до "Марица" – 10:8, но българките отговориха с нови три точки и отново дръпнаха в резултата. Това им даде самочувствие и в крайна сметка българките спечелиха тайбрека след 15:12.

Така те вкараха срещата в решаващ Златен гейм, който да определи кой от двата тима продължава в Шампионската лига и кой ще играе за купата на ЦЕВ. След равностойна игра в първите минути резултатът бе 2:2, когато последваха няколко силни отигравания на българките и те дръпнаха в резултата.

При смяната на полетата, маричанки водеха с 8:5, а след това дори увеличиха разликата на 5 т. – 11:6. И смените не помогнаха на руския треньор Александър Кошкин, за да възроди играта на момичетата си, като българките продължиха да диктуват темпото и водеха играта. Така резултатът набъбна до 14:8 за нашите, които се сдобиха с 6 шанса да триумфират в мача. Рускините спасиха три, но при четвъртия опит момичетата на Иван Петков стигнаха до така желаната и изстрадана победа.

Така те заслужиха мястото си в груповата фаза на Шампионската лига, а "Енисей" ще играе във втория по сила турнир – за Купата на ЦЕВ, където ще срещнат финландския ХПК (Хямеенлина).