Българските шампионки пропуснаха възможността да зарадват многобройните си привърженици с така жадувания първи успех в груповата фаза на престижното състезание и отстъпиха пред сръбските шампионки от "Визура" (Рума) с 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 13:25) пред около 4000 зрители в зала Колодрума.
 
Още от самото начало на мача волейболистките на "Визура" показаха отлично взаимодействие между блокадата и защитата и максимално затрудниха нападателките на "Марица". 
 
Подпомогнати и от много грешки от страна на домакините, гостенките наложиха надмощие и затвориха първия гейм с атака през центъра на Мая Алексич за 25:17. 
 
Във втората част "жълто-сините" започнаха да показват истинското си лице. Нападението, особено чрез Десислава Николова, започна да носи достатъчно точки, с които "Марица" взе превес. 
 
За момент, при 22:21, "Визура" успя да излезе напред, но следващите четири точки бяха за пловдивчанки и те изравниха след 25:22.
 
Третият гейм бе равностоен до 14:15. Сръбкините успяха да изнервят обстановката с чести оспорвания на съдийските решения и с това като че ли успяха и да разстроят играта на "Марица". 
 
Изявите на "Визура" на блокада отново бяха на ниво, особено от страна на Мая Алексич и Сара Царич, като именно те донесоха последната точка в гейма за 25:17 в полза на гостенките. 
 
В следващата част българските шампионки сякаш не бяха на себе си. Те позволиха на младите им противнички да правят каквото си поискат на терена и това се отрази и на крайния резултат - разгромно 13:25, и загуба с 1:3.
 
Топреализатор на мача стана Катарина Лазович с 24 точки за победителките. В състава на Марица най-резултатна бе Деси Николова с 16. При официалния си дебют в отбора, канадският диагонал Шайна Джоусеф завърши с девет точки.
 
Така "Марица" слезе на последното четвърто място в Група С без спечелени точки дотук. В другия мач от кръга снощи, руският "Динамо Казань" (Казан) победи чисто като гост и полския "Хемик" (Полице) и поведе временното класиране без загубен гейм в два мача. 
 
Надпреварата в Група С продължава на 24 януари в 19:00 б.в., когато "Марица" гостува на "Хемик". Ден по-късно "Динамо" посреща "Визура".