Така миналогодишният носител на трофея си осигури сблъсък срещу домакина "Монатана", който по-рано днес се наложи над "Марек" (Дупница) с 3:1 (25:19,23:25,25:20,27:25).
 
Първият гейм започна по-добре за тима от Добрич, който успя да поведе с три точки в самото начало. Тимът на Петър Пенев продължи да увеличава преднината си, която стигна до 8 точки - 20:12. По този начин те заслужено спечелиха първата част с 25:18.
 
Втората и третата част бяха изключително драматични, като в тях нито един от двата отбора не успяваше да поведе с повече от две точки. И в двата гейма отборът на "Пирин" се оказа по-съобразителен в края и успя да спечели на два пъти с 26:24.
 
В четвъртата част "Добруджа" успя да се откъсне с пет точки при първото техническо прекъсване и запази преднината си до края - 25:20.
 
Решителният пети гейм вървеше точка за точка, а при 10:10 страхотен ас на Невен Нешев даде преднината на "Добруджа", която Георгиев увеличи със страхотен блок. Двете точки разлика се запазиха и тимът Добрич успя да спечели срещата.

Полуфиналните двубои са на 13 януари (събота) в зала "Младост" в Монтана.