Шампионките на България отстъпиха като гост на сръбския "Визура Рума" с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) в среща от петия кръг в група "С". 
 
Срещата продължи 83 минути и се игра пред около 1000 зрители, включително и солидна българска агитка.
 
Между двете технически прекъсвания на първия гейм "Визура" успя да натрупа четири точки аванс, който "Марица" съумя да заличи при 15:15. 
 
Така епилогът на тази част стана доста оспорван, но българският тим така и не успя да излезе напред, загубвайки гейма с минимална разлика - 23:25. 
 
Амплитудите във втората част бяха още по-големи. Капитанката Радосвета Тенева се включи много добре, но като цяло нападението на "Марица" не бе на висота. 
 
"Жълто-сините" поведоха с две точки на първото техническо прекъсване, но след това допуснаха изоставане с цели шест - 11:17. 
 
От линията за изпълнение на начален удар Нася Димитрова помогна с няколко отлични сервиса и намали разликата на само една точка - 17:18, но в края на гейма "Визура" отговори със силна серия и го спечели с убедителното 25:19. 
 
В третия гейм на терена имаше само един отбор - този домакините. Те не оставиха на маричанки никакви шансове за връщане в мача и ги разгромиха с 25:14.
 
Топреализатор на мача стана Сара Лозо с 14 точки за победителките, подкрепена с по 12 от Катарина Лазова и опитната Сладжана Ерич. Ерич получи почести след срещата, която бе последна домакинска за нея с фланелката на "Визура" преди трансфера и в италиански клуб. 
 
Никоя от волейболистките на "Марица" не успя да постигне двуцифрен точков актив. Радосвета Тенева и Десислава Николова бяха най-резултатни с по девет точки.
 
"Марица" твърдо се закотви на последното четвърто място в групата, без повече шансове да се изтласка от дъното. 
 
Вече с две победи в актива си, "Визура" запазва своите минимални шансове да се класира за четвъртфиналите. Водач е руският Динамо Казан без загубен гейм в четири мача. Следва "Хемик" с три победи от четири срещи. В последния си мач "Марица" гостува на "Динамо Казань" на 27 февруари.