Това е сумата, предварително гласувана и предвидена за календарната 2018-а, като е част от общата държавна помощ за форума. Тя възлиза на общо 5 милиона долара, преведени за организирането на Световното първенство от 2016 г. досега.

България е домакин заедно с Италия, като у нас мачове ще има в София, Варна и Русе. В мотивите на правителството за отпускане на сериозната сума е записано:

"Световното първенство по волейбол за мъже е едно от най-престижните състезания в света. В него ще участват най-силните отбори по волейбол и поради това интересът е огромен както от страна на българските зрители, така и на тези от чужбина.

Провеждането на спортната проява ще утвърди авторитета на България сред световната спортна общественост и ще окаже положително въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт и възможностите на българските спортисти за изява.".

Първенството е от 9 до 30 септември и мачове у нас ще има от груповите фази (първа и втора), но полуфиналите и финалът са в Торино.