Сърбия е на пътя на България към Олимпийския волейболен турнир при мъжете днес, като мачът е със значение "или-или" в групата ни от квалификационния турнир в Берлин.

След две победи, отборът със селекционер Силвано Пранди е в добра позиция на върха на групата, но може да стане жертва на "въртележка" в нея.

Франция е с 1 успех и 1 поражение, същият баланс имат сърбите.

Днес в 15,30 ч - пряко по БНТ 3, излизаме срещу европейските шампиони на треньора Слободан Ковач, като изглежда, че само победата може да ни даде място на полуфиналите.

Ситуацията в групата към момента:

България води с 5 т. (6-2 геймове), Франция има 4 т. (5-3), Сърбия е с 3 т. (3-3), а Нидерландия - 0 т. и 0-6 геймове.

При победа на нашите те ще са първи в групата и ще срещнат втория в другото каре на полуфинал. При загуба с 2:3, България също се класира, като ще чака изхода от мача Франция - Нидерландия, за да знае дали ще е първи или втори в групата.

При друго поражение - 0:3 или 1:3, българските волейболисти ще чакат услуга от нидерландците, които трябва да победят Франция. А не играят за нищо...

Балансът ни от последните сблъсъци със Сърбия не е особено окуражаващ - имаме 11 загуби и 1 победа в последните 12 официални мача.

Но залогът днес е твърде голям, а формата, показана в мачовете от първите два дни в турнира в Берлин - твърде добра, за да има място за песимизъм.

Големият мач е от 15,30 ч.

В другата група първи и втори твърдо са Германия и Словения, като днес ще се реши кой на коя позиция ще завърши.