Българският национален отбор по волейбол записа четвърта поредна победа в последния си мач от европейските квалификации в Израел.

Нашите за втори път победиха с 3:0 гейма домакините - 25:20, 25:21, 25:23, и завършиха с максимален актив от 12 точки. Така спечелиха групата си с осем точки преднина пред втория Австрия.

Предвид че днешният мач бе без значение за крайното класиране, Силвано Пранди даде възможност на по-млади играчи да се включат в игра и те не разочароваха.

В състава започнаха Владимир Станков, Цветан Соколов, Аспарух Аспарухов, Тодор Скримов, Илия Петков, Алекс Грозданов и либерото Петър Каракашев.

В първия и втория гейм нашите държаха аванс от 3, 4 точки, който задържаха до края. Третият гейм бе по-равностоен, но след 18:18 нашите наложиха волята си и не оставиха нищо на случайността.

Отново най-резултатен за нашите бе Цветан Соколов с 16 точки. Аспарухов добави 12, а Алекс Грозаднов завърши с 10. За Израел Тамир Хершко бе най-резултатен с 14.

Европейското първенство по волейбол, за което датите за провеждане все още не са обявени, ще се състои в Полша, Чехия, Естония и Финландия.