Младата ни звезда Александър Николов отново се разболя. Асът ни започна Европейското първенство с вирус, а сега страда от болки в гърлото, съобщи родната волейболна федерация.

Лекарският екип му даде антибиотик, за да може да се възстанови. В последните дни здравословни проблеми имаха Теодор Салпаров и Мартин Атанасов.

България излиза срещу олимпийския шампион Франция тази вечер от 20:30 часа и ще се излъчва пряко по MAX Sport 1. Треньорът ни Пламен Константинов е оптимист, че ще можем да повторим играта от двубоя срещу Словения. В него нашите загубиха с 0:3, но впечатлиха с представянето си.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПОСЛЕДНАТА НИ ПОБЕДА НАД ФРАНЦИЯ >>>

"Надявам се добрата инерция от последния мач да продължи и в осминафинала - каза треньорът. - Само с играта срещу Словения имаме шанс срещу настоящия олимпийски шампион. Дано всички са здравословно добре. Имаме от самото начало проблеми. Алекс Николов се разболя от местния вирус, а сега го боли гърло и е на антибиотици. Когато състезател влезе във форма, всичко, което лети, му се лепи. Мартин Атанасов игра с температура срещу Словения. Овладяна е. Вирусът хвана и Теодор Салпаров онзи ден, но лекарският екип се справи. Най-важното е да са здрави за утре."

Константинов направи подробен анализ на предстоящия ни съперник, който е олимпийски шампион и номер 1 в Лигата на нациите през 2022 г.

"Франция загуби от Румъния в групата, но спечели всички останали двубои. Във въпросния мач не бяха всички основни състезатели. Ако не си в оптимален състав и състояние, можеш да загубиш. Няма 100-процентови фаворити. Франция си е Франция. Имат и те проблем с Нгапет, който цяло лято е със здравословни проблеми. И не само. По-вероятно е да не го видим на корта. Сигурно ще играят Лаути, Тили или Карле като посрещачи. Льо Гов и Чинезе ще са центрове. Едва ли ще експериментират. Повече си пасват Патри с Бризар, както Тонюти с Бойе. Няма как да се изненадаме със съставите", посочи треньорът.