България получи шанс да остане в елита на Лигата на нациите по волейбол и при мъжете още днес, ако победи Нидерландия. Двубоят е от 15 часа в Гданск (по MAX Sport 3 HD), а успехът тази сутрин на Аржентина с 3:1 над Австралия ни поставя в ситуация да ни трябва една победа от последните два мача, за да сме сигурни за мястото си. Утре срещаме Китай отново от 15 часа.

Австралия има само един двубой - срещу олимпийския шампион Франция в събота, като дори да го спечели, ще завърши с 2 победи. България има една, а втора такава ще ни даде предимство пред "кенгурата", тъй като имаме повече точки - 6 срещу 2.

Казано накратко - бием днес и си решаваме проблемите. Иначе ще трябва да го направим утре срещу Китай или да чакаме услуга от французите, която също е много вероятно да дойде.

ВСИЧКО ЗА ТУРНИРА, КАКВО НАПРАВИХМЕ СНОЩИ И КАКВО ПРЕДСТОИ>>>

Бе ясно, че целта на отбора на Ники Желязков ще е оцеляване, още след колебливия старт. Младият ни състав изгуби първите си четири мача, после взе победа над Иран, но изненадващо падна с 2:3 от Австралия в София. Този двубой ни постави в позицията да треперим до последно за мястото си в елита.

16-ият в класирането отива на допълнителен турнир да запази квотата си за Лигата на нациите и догодина, а целта е да сме 15-и. В момента сме именно на това място и зад нас е само Австралия.

Проблемът обаче идва от факта, че Нидерландия днес има за какво да играе. Тимът е с 6 успеха в 9 двубоя и търси място във финалната осмица.