България загуби от Аржентина с 0:3 при мъжете във волейболната Лига на нациите, записвайки пето поредно поражение в турнира.

Мачът в Орлеан, Франция, даде надежди със силен старт на българите, които водеха с 3-4 точки в първата фаза на откриващия гейм (до десетата точка). След това надежди нямаше. Аржентина спечели рутинно - 25:18, 25:21, 25:22.

Цялата операция отне на южноамериканския отбор около 85 минути, средно по малко под половин час на гейм.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА>>>

Нашите разчитаха основно на атаките на Димитър Димитров и Алекс Николов (по 13 т.), като приносът на останалите в този елемент не бе сериозен. Не играхме особено убедително и на блокада, а най-притеснително бе това, че на сервис направихме цели 15 грешки (при само два записани аса).

За сравнение - аржентинците се биеха за всяка точка, гонеха топки дори в първите редове на публиката, че и ги връщаха в разиграване.

Досега в турнира България е с шест загуби (пет поредни) и една победа - 3:0 над Словения. Това ни отрежда едва пет точки и сме 12-и от 16 тима, като сме в пряка битка с тимовете на Канада (също 5), Куба (3) и Китай (2) за оцеляване в елита на Лигата на нациите.

Изпада един от т.нар. "челънджър отбори", а от тази група, тези са останалите около нас на дъното.

Канада е пред нас заради победата в прекия двубой, а в неделя от 14 ч срещаме Куба (по MAX Sport 2 HD), която е с 3 точки. Но преди да излезе срещу нас има мач тази вечер с Франция. Утре пък са двубоите Франция - Канада и Германия - Китай, които също пряко ни засягат.

След неделния двубой, предстои последният кръг в Щатите, където ни чакат още четири срещи:

Срещу Германия (5 юли), Иран (7 юли), Сърбия (8 юли) и САЩ (10 юли).