Женският ни национален отбор по волейбол започна със загуба участието си на европейското първенство.

Момичетата ни загубиха откриващият мач на турнира от Франция с 2:3 (20:25, 25:13, 15:25, 25:19, 15:13).

Двубоят в Анкара бе изключително драматичен, като продължи над два часа и трябваше да се решава с тайбрек.

Поражението на момичетата ни обаче е разочароващо, въпреки показаната борбеност и страхотен волейбол в дадени моменти от мача.

Преди срещата България бе огромен фаворит, но за съжаление допусна поражение, което може да се окаже фатално за по-нататъчното продължаване на тима ни.

Това бе втора победа на Фарнция над България при жените в историята.

Французойките започнаха по-добре срещата и натрупаха преднина в първия гейм, която им бе достатъчна за спечелването му с 25:20.

Нашите момичета обаче отговориха по чудесен начин. Във втория гейм те демонстрираха защо са смятани за фаворити в мача и разбиха противника, печелейки частта с 25:13.

Бъгларките бяха почти безгрешни в този гейм, като бяха брилянтни във всеки един компонент.

В следващия гейм обаче последва необясним спад. От представяне във втората част нямаше и помен, а ролите на полето се размениха.

Франция заигра по-добре, а и нашите момичета им помагаха с непрестанните грешки, които доведоха до загуба с 15:25 в тази част.

Разколебаването за щастие не се пренесе в четвъртия гейм, който българките спечелиха с 25:19, за да вкарат мача в тайбрек.

Той бе изключително драматичен. Дранция дръпна с 4 точки в началото, но нашите момичета стопиха преднината и изравниха при 10:10.

Страхотна серия на французойките обаче им подари три мачбола при 14:11. България спаси два от тях, но при третия шанса ни обърна гръб и Франция затвори тайбрека с 15:13.

Следващият мач на момичетата ни е в недела срещу Сърбия, а в групата са още тимовете на Турция, Гърция и Финландия, като първите 4 продължават напред.