България ще бъде без звездата си Цветан Соколов в предстоящите мачове от започващата Лига на нациите (новият формат на Световната лига).

Това съобщи селекционерът Пламен Константинов преди откритата тренировка, която националите ни проведоха в тренировъчната зала на "Арена Армеец".

Снимка: Dir.bg

Притеснителното е, че диагоналът на "Лубе Чивитанова", може да бъде опериран, което поставя под въпрос и участието му на Световното първенство, на което България е съдомакин с Италия.

"Цветан Соколов е преминал на преглед при професор Мариани в Рим", заяви Константинов.

"Има травма в крака, която трябва да се лекува или да се направи операция. Цецо ще се прибере в България другата седмица. Аз искам той да направи преглед и при д-р Иван Василев, на който имам пълно доверие.

Възможно е да разчитаме на Соколов за първите турнири в Лигата на нациите и за Мондиал 2018.

Може да се наложи да разчитаме на него само за Световното първенство, а е възможно и да се наложи той да се подложи на операция...

Съгласували сме всичко и с клубния му тим "Лубе". Важно е как се чувства Цецо.

Ако не може да играе повече по този начин, е напълно възможно да се наложи операция. В Италия на практика той игра доста време на обезболяващи медикаменти без да може да се натоварва. Като се прибере в България ще трябва да се вземе решение и с медицинския щаб на националния отбор и самият Соколов да реши, кое е най-добро за него"

Ако няма да мога да разчитам на Соколов на поста диагонал, има на кой да се доверя. Боян Йорданов е тук. Николай Учиков също ще се присъедини към отбора. Най-важно е здравето на играчите ни", сподели Гибона.

Родните национали започват участието си в Лигата на нациите на 25 май в Китай. Освен в домакините, в групата са още тимовете на САЩ и Аржентина.

Националният селекционер коментира и решението на Тодор Алексиев да откаже участие с националите, като заяви, че го приема. Той го обоснова с тежкия сезон в Гърция и няколко травми, които има звездата на "Олимпиакос".

Снимка: Dir.bg