Националният ни отбор по волейбол се отказа от участието си на силиния международен турнир "Хуберт Вагнер" в Полша.

България традиционно е част от отборите, които мерят сили на ежегодната приятелска надпревара. Тази година, обаче, "трикольорите" ще се сблъскат с Полша още в груповата фаза на Световното първенство, на което сме домакин заедно с Италия. Именно това е причината да не се включат в турнира.

"Не участваме на турнира, защото там играе Полша. Имахме покана, но преценихме, че след като имаме директен сблъсък с поляците вкъщи е по-добре да не играем на тяхна територия преди Световното първенство.

Затова си направихме наша програма, без да се местим. Ще изиграем контроли с Русия, Белгия и Египет във Варна. Имаше опция да премерим сили и с Китай, но се размина. Имаме достатъчно опции за мачове, за които няма да се налага да се местим, а и да не играем с преки конкуренти от нашата група", разкри пред "BGvolleyball" националният селекционер Пламен Константинов.

България стартира участието си на Световно първенство на 9 септември срещу Финландия във Варна. В Група "D" са още Куба, Полша, Пуерто Рико и Иран.