Варна ще бъде домакин на олимпийската квалификация по волейбол.

Срещите от квалификационния турнир, в който освен България ще участват Бразилия, Египет и Пуерто Рико, ще се играят на 9, 10 и 11 август. Министърът на спорта Красен Кралев коментира, че Бразилия е фаворит в групата, но с варненската публика зад гърба страната ни може да се пребори за класиране. Според него националният ни отбор и ма своите шансове.

Средствата за домакинството на олимпийската квалификация са осигурени от министерството, а общата сума е 250 000 долара.

"Квалификацията я взехме на много прилична цена, преди година бяха обявени минималните цени, от които щеше да започне наддаването за домакинство, те бяха 500 000 долара, но ние успяхме да я вземем за 250 000 долара, обясни спортният министър.

"Безспорно това е най-голямата новина през последните дни в спортния свят. Направихме заедно с федерацията по волейбол, смятам, доста успешна операция в последните седмици", продължи той и заяви, че с домакинството се цели да се увеличи възможността националният отбор да се класира за Токио 2020.