Българският национален отбор по волейбол претърпя втора загуба от старта на турнира Лига на нациите.

Националите ни отстъпиха с 2:3 гейма (20:25; 25:22; 16:25; 25:20 10:15) от Германия в драматичен мач, игран в канадската столица Отава. Видео вижте тук.

Това бе втора загуба за подмладения ни отбор след тази от Сърбия в откриващия мач на турнира, а пък тази вечер от 23 часа наше време, предстои третия ни двубоя срещу световния шампион Полша.

Срещу Германия родният тим изигра доста добър мач, но определено липсата на опит в ключовите моменти оказа решително влияние върху срещата. Все пак заради двата гейма на сметката си, България успя да спечели първа точка в турнира.

В първия гейм немците натрупаха ранен аванс още преди първата техническа пауза - 8:3. Тази разлика така и не се стопи до края на гейма, който нашият опонент спечели с 25:20.

Отговорът на България обаче бе прекрасен. В един доста по-завързан втори гейм, в който изпуснахме аванс от четири точки, а нещата достигнаха до 22:22, отборът ни успя да спечели с 25:22, правейки три страхотни точки в края.

Разбира се, трябва да отчетем и докосването на мрежата от Цимерман, което също помогна на тима ни в един доста критичен момент.

Този втори гейм очевидно изцеди психически момчетата ни, които бяха буквлано отнесени в третата част, завършила с разгромното 25:16 за Германия.

България обаче отново отговори подобаващо, като този път взе далеч по-лесно четвъртия гейм, за да прати мача в тайбрек.

Момчетата ни натрупаха аванс в средата на частта, когато поведоха с 14:10, а до края не допуснаха немците да се доближат и спечелиха с 25:20.

За съжаление в тайбрека всичко се пречупи във втората половина. Иначе решителната част вървеше равностойно, но при 7:7 отборът ни сбърка две атакаи, което даде аванс на немците, който те успяха да увеличат до крайното 15:10.

За България най-резултатен в мача бе 19-годишният Александър Николов с 23 точки.

Освен днешният мач срещу Полша, който може да наблюдавате по MAX Sport 3 HD тази вечер от 23 часа, до края на първата седмица от турнира, родният тим ще играе мач и срещу домакина Канада.