България записа очаквано поражение от европейския шампион Полша във втория си мач от провеждащите се в Китай олимпийски квалификации.

Родният тим отстъпи с 0:3 от намиращия се на първо място в световната ранглиста тим на Полша, като резултатът бе 24:26, 20:25, 21:25 в отделните геймове. ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Така след вчерашния категоричен успех над Китай, родният тим записа поражение в олимпийската квалификация, в която само първите два от осемте отбора в групата ни ще си осигурят място в Париж.

Но всичко днес можеше да е различно, ако Мартин Атанасов бе отиграл по различен начин една наглед елементарна топка, в която без блокада срещу себе си, той просто трбяваше да завърши лошо посрещнатата от поляците топка.

Всичко това се случи при 24:23 в полза на България, като за части от секундата вероятно всеки в нашия тим виждаше как печели гейма, но Мартин Атанасов шокиращо прати топката в аут.

От всичките опции пред себе си, той избра най-лошата, вложи сила в удара си и изкара топката извън полето, което означаваше 24:24, след което Полша успя да спечели и гейма.

Със сигурност случилото се в края на първата част разтърси отборът ни, който не успя да даде особен отпор на Полша във втората и загуби с 20:25.

Все пак България успя да се противопостави на Полша и в третия гейм, който вървеше точка за точка почти до самия край. В заключителната му част обаче Цецо Соколов бе хванат на блокада, поляците поведоха с две точки и в крайна сметка си спечелиха мача с 25:21 в този трети гейм.

За родния национален тим предстоят още пет мача в тази олимпийска квалификация, в които наши съперници ще бъдат Аржентина, Канада, Нидерландия, Мексико и Белгия.