Българският национален отбор по волейбол завърши със загуба Световното първенство, на което сме домакини с Италия.

Националите не успяха да се класират за третата финална фаза на шампионата и изиграха интересен финален мач с Канада за честта си, загубен с 2:3 (19:25, 14:25, 25:21, 25:19, 10:15)

Първите два гейма бяха много слаби за нашите, но с помощта на публиката и добрата си защита, те се вдигнаха и взеха следващите два, за да донесат финални позитивни емоции на публиката в "Арена Армеец", която не спря да ги подкрепя.

В тайбрека обаче канадците бяха по-концентрирани и постигнаха петата си победа в първенството. Нашите завършват с четири успеха и четири загуби.

Снимка: БТА

Канадците започнаха много силно двубоя и бързо поведоха с 5:1. Първото техническо прекъсване дойде при 8:2, а второто - при 16:8.

България успя постепенно да намали пасива на 4 точки, но последва нова силна серия на Канада и аванс от 21:14. В крайна сметка съперникът затвори с 25:19.

Втората част бе катастрофална за нашите. Всичко на канадците се получаваше и те поведоха със срамното за нас 16:4, което нарасна на 20:8. Успяхме да вземем няколко токчи, колкото да замажем катастрофалното представяне - загуба с 14:25.

Снимка: БТА

В третата част вече бяхме равностойни и се посъбудихме. Геймът вървеше точка за точка, но с наш аванс. Имахме преднина от три точки, но канадците го стопиха при 15:16. Въпреки това продължихме със силната игра и натрупахме нов аванс от четири точки, който донесе победа с 25:21.

Четвъртият гейм също вървеше точка за точка до 12:12, но със много силна защита нашите взеха аванс от три точки. Те завършиха гейма по великолепен начин и взривиха публиката с отиграванията си. Затвориха го с 25:19 за 2:2.

В тайбрека гостите бяха по-добрият отбор и задържаха дълго аванс от три точки, за да се поздравят с крайната победа.