Българският национален отбор по волейбол загуби втория си мач от приятелския турнир "DHL Test", който се провежда в Италия.

След победата ни над Нидерландия във вторник, вчера родният тим отстъпи на домакина и актуален световен шампион.

Момчетата на Пламен Константинов отстпиха с 1:3 (25:23, 21:25, 20:25, 24:26) на италианците, които излязоха с доста подмладен състав в град Кавалезе.

Разбра се, родната селекция също не бе в оптимален състав предвид приятелския характер на двубоя, но основната ни шестица бе в състав Георги Сеганов, Димитър Димитров, Денис Карягин, Николай Пенчев, Алекс Грозданов, Николай Колев, а либеро бе Симеон Добрев.

Родният тим изигра много силен първи гейм, в който развръзката дойде в самия край, когато при 23:23, Карягин направи блоаут, а след това италианска атака отиде в аут, което означаваше 25:23 за България.

Във втората част родната селекция изостана още в средата на гейма. От 11:11 разликата стана 11:15, след което за отбора ни бе трудно да се върне в тази част, която бе загубена с 21:25.

Подобен бе сценарият и в петия гейм, когато Италия натрупа аванс от три точки в средата му, а до края успя да увеличи разликата на пет, за да спечели с 25:20.

Изключително силен за България бе четвъртият гейм, в който родният тим поведе с 21:17, но за съжаление допусна изравняване при 21:21.

Големият ни шанс да вкараме мача в тайбрек бе при 24:22 в наша полза, но и двата геймбола бяха пропуснати, а в крайна сметка с 26:24 Итлаия спечели този гейм и мача с 3:1.