Женският национален отбор по волейбол на България започна с победа Европейското първенство, на което страната ни е един от четирите домакина.

Момичетата ни убедително победиха Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) в Пловдив.

Така България тръгна с победа в група "В", в която освен нашия тим и южните ни съседи, са още тимовете на Полша, Германия, Чехия и Испания.

Към следващата фаза ще продължат първите четири отбора, което означава, че нов успех в един от следващите четири двубоя, почти сигурно ще прати тима ни напред.

А днес още от самото начало се видя, че България е доста по-класният и организиран тим, а всичко това, придружено с бурната подкрепа на феновете, заели допустимите 50% от местата в зала "Колодрума", доведе до логичния успех.

Снимка: CEV.eu

В първия гейм интрига имаше само до средата му, когато той вървеше точка за точка. След това България успя да се откъсне в резултата, дръпна с пет точки, а този аванс се запази до края, за логичното 25:20 в наша полза.

Втората част бе още по-убедителна за родните националки.

Те се откъснаха напред в резултата още от самото начало на гейма, като тази преднина не спираше да се увеличава, за да се стигне до разгромното 25:15 в края.

В третата част очакванията бяха България доста лесно да затвори мача, но в много моменти от тази част в редиците ни настъпваше необясним хаос, който помагаше на Гърция да прави леки точки. 

Снимка: CEV.eu

До средата на гейма ситуацията бе точка за точка, преди най-голямата звезда в тима ни - Елица Василева, да поеме нещата в свои ръце, като благодарение на добрите изяви от нейна страна, България на трупа аванс от 3-4 точи, който поуспокои момичетата ни.

Така до края родният тим удържа аванса и спечели тази част с 25:19, с което си осигури категоричния победен старт на Евроволей 2021.

Снимка: CEV.eu