Разпределителят Симеон Николов отпада от състава на България за световното първенство по волейбол до 21 години в Бахрейн. Турнирът стартира в петък, а нашите отиват със сериозни амбиции и гледат дори към медалите.

Малкият син на бившия капитан на България Владо Николов е контузил ръката си при нелеп битов инцидент в понеделник, като срязването е засегнало сухожилие и се налага да бъде опериран. Първоначалните прогнози са, че ще отсъства близо месец и половина, което означава, че ще пропусне и Европейското първенство до 19 години.

16-годишният талант е част и от два национални състава, като се очакваше да има основна роля и на двата турнира.

Така в тима до 21 години по спешност беше извикан Борислав Николов от клуб Деа, който отпътува днес с тима на мястото на Николов. Другият разпределител е Стоил Палев от Левски София.

Ето групата от 12 играчи, която избра селекционерът Андреа Буратини:

Лазар Бучков (Левски София), Ерик Стоев (ВКСГ), Венислав Антов (Левски София), Владимир Гърков (Левски София), Стоил Палев (Левски София), Александър Николов (Лубе Чивитанова), Георги Татаров (ЦСКА), Борислав Николов (Деа), Ивайло Дамянов (Марек), Даниел Павлов (Левски София), Ивайло Дамянов (Марек), Виктор Бодуров (Славия 2017).

Световното първенство в Бахрейн е от 7 до 16 юли.

България е в група С заедно с отборите на Полша, Канада и Индия. За топ 8 се класират първите два отбора от четирите групи, които ще бъдат разделени отново в две групи по четири тима. Първите два от тях ще се класират за полуфиналите. Вторите два тима от предварителните групите ще играят във втора осмица, която ще разпредели на местата от 9-о до 16-о.