Волейболният отбор на "Модена" оповести раздялата си с българския треньор Радостин Стойчев чрез официалния си профил във Фейсбук.

Почти целият отбор на италианския волейболен гранд се обяви публично против българския специалист, който бе привлечен миналото лято. Бунтът бе започнат от френската суперзвезда Ървин Нгапет, който бе в обтегнати отношения със Стойчев още от пристигането му в клуба.

Такова нещо не се е случвало досега, коментираха местните медии. От популярното спортно предаване "Barba & Capelli" бяха поканили като гости двамата лидери на тима Ървин Нгапет и Бруно Резенде.

Изненадващо обаче с тях в студиото се появи почти целият състав на Модена, който отпадна в полуфиналите на серия "А" от "Лубе Чивитанова" на Цветан Соколов. Волейболистите изразиха публично неодобрението си към методите на родния специалист и най-вече към отношението му с играчите.

Снимка: Официална фейсбук страница

Това и провалът в шампионата не оставиха друг избор на президентката Катя Педрини, освен да го освободи.

Тя се обърна с прочувствено писмо към феновете, като заяви:

"Скъпи приятелки и приятели,

мислих дълго преди да напиша тези редове.

Откакто реших да се отдам на волейбола в Модена, това е най-трудният момент. Точно преди година, сблъсквайки се с доста различни мнения, помислих, че е възможно да подаря една мечта на себе си, на града и на традициите на едно малко голямо население.

Представях си, че трябва да заложа на компетентността на един отличен треньор и на таланта на страхотни шампиони.

Не провървя.

Сгреших.

Поемам пълната отговорност за случило се.

Тази поражение, защото поражението, дори и човешко, ме кара с прискърбие да потвърдя своето съжаление.

Това, което мечтаех, се оказа нереализуемо. Това, на което заложих свободно и искрено, не даде резултати.

Съжалявам. Аз и моите сътрудници не успяхме да се отплатим на ентусиазма на феновете, които винаги са с нас и ни подкрепят. Ще ни трябва време, за да преведем тази автокритика в друг проект. Сега мога да кажа, че е време за хулителите да празнуват. Катя Педрини, женската версия на Икар, глупава колкото една жена, претендираше да лети твърде високо в облаците.

И загубих.

Какво искате да направя? Няма да ви се струвам нормална, но инстинктът ме кара да летя (извинете цитата ми, това е проблем на възрастта).

Ще започнем отново. Ще започна. Съжалявам за Радо. Може би клубът, който управлявам, не бе в състояние да му помогне да разбере до дъно реалността в Модена. Със сигурност това е моя вина. Съжалявам за играчите. Може би трябваше да ги послушам преди неудобния епилог.

Преди всичко, съжалявам за моите хора, за нашите тифози. Виновна съм, сгреших от прекалено голяма обич.

Но накрая искам да допълня нещо.

Само този, който падне, може да се изправи.

"Отново съм тук..." (Васко Роси)

Катя Педрини"

Родният специалист няма да остави нещата така и ще търси своите права по съдебен път.