Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров може да не се кандидатира за нов мандат, твърди претендент №1 за поста Любо Ганев.

Пред "Тази сутрин" по btv, легендата на играта каза, че няма да бъде учуден, ако Лазаров издигне някой от доверените си хора, но сам не тръгне на избори.

Шефът на волейбола е начело на федерацията от 17 години, но опозицията в лицето на 51 клуба издигна Ганев за поста и поиска изборно общо събрание незабавно.

Вероятно на 20 декември, когато е последното за годината заседание на Управителния съвет, ще бъде насрочен вот за 16 януари.

"Разликата между футбола и волейбола е, че там промените ги искат отвън, докато при нас клубовете искат промяна - каза Ганев. - Нямам проблеми с Лазаров, защо да се конфронтираме? Излязох с програма, която обсъдихме с хората от опозицията на сегашното ръководство.

Имах пълномощия по време на световното първенство, но от година и два месеца никаква работа не върша. Няма да отрека, че доста положителни неща са се случили при Данчо Лазаров, но в момента се усеща, че ръководството не е така адекватно и клубовете искат промяна."