Волейболните национали на България получиха добри новини дни, преди да стартира участието им на Евро 2019.

В четвъртък дебютираме на първенството срещу Гърция, в петък срещаме Румъния, а в събота съперник на нашите ще е Португалия. В понеделник се изправяме срещу домакина Франция, а във вторник завършваме битките в груповата фаза срещу Италия.

Тодор Скримов е здрав и ще е на линия още за срещата с гърците, съобщи днес селекционерът Силвано Пранди. Един от най-силните ни волейболисти получи контузия преди месец при драматичното 2:3 от Бразилия в олимпийската квалификация във Варна.

"Не смятам, че сме готови на сто процента - каза Пранди. - Не съм сигурен, че има някой отбор, който е напълно готов. Искам да стартираме силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове. Искам да започнем по най-оптималния начин в четвъртък срещу Гърция. Моята първа цел да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща и така нататък."

Италианският треньор се върна и към инфарктната загуба от Бразилия, когато бяхме на точка от Олимпиадата в Токио 2020, но допуснахме обрат.

"Няколко дни след този мач емоционално не бях добре - каза Пранди. - Бях ядосан. Всички вече сме изтрили този мач от съзнанието си. Останаха само позитивните неща, наред с горчилката от изпуснатия шанс."