Марица (Пловдив) е волейболен шампион на България при дамите за осми пореден път.

Доминацията на пловдивчанки продължи с безапелационна победа с 3:0 (25:16, 25:19, 25:12) над ЦСКА в мач №2 от финалната серия в родния шампионат.

Така след успеха с 3:1 в столицата Марица изпрати пореден сезон на отчайваща за останалите тимове доминация, в който не загуби нито един мач.

Терорът, който Марица налага над своите опоненти е толкова сериозен, че днешната победа над ЦСКА бе 137-а поредна в в родния шампионат.

Освен осма титла в историята си, което нарежда Марица на трето място по този показател след грандовете Левски (28) и ЦСКА (24), пловдивският тим записа шестия си златен дубъл, печелейки и Купата на България.

Любопитен детайл е, че за първи път в тези осем години на тотална доминация, Марица получи шанс да затвори финалната серия пред собствените си фенове в Пловдив и да се наслади максимално на шампионските празненства.

Днес интрига имаше само в началните точки на първите два гейма, но пловдивчанки бързо успяваха да се откъснат в резултата и като цяло безпроблемно завоюваха титлата, както не спират да печелят и всеки мач в последните години.

Снимка: БТА