България е сред осемте най-добри отбора на волейболна Европа. Националките си осигуриха място в четвъртфиналите на европейското първенство след здрава двучасова битка със Словакия, в която успяха да заличат изоставане от два гейма и напълно заслужено да победят с тайбрек - 3:2 (16:25, 17:25, 25:19, 25:20, 15:9).

В четвъртфиналите съперник на българките ще бъде Нидерландия, а срещата помежду им е във вторник.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

В първите два гейма волейболистките на Лоренцо Мичели бяха далеч от най-доброто, на което са способни и точковото изражение говори достатъчно за това.

16 точки в първата част и 17 във втората бяха крайно неубедително представяне, но за щастие след това нещата се обърнаха в съвсем друга посока и България заигра далеч по-убедително и ефективно в нападение.

Водени от Радостина Маринова, която бе най-резултатна за българската победа, нашите вдигнаха оборотите и първо намалиха пасива си след 25:19 в третата част, а после и изравниха резултата, като това стана факт благодарение на 25:20 в четвъртия гейм, за да пратят мача в тайбрек.

Там всичко се разви изцяло по вкуса на българките, които влетяха ударно в петия гейм с пет поредни точки за 5:0, а Словакия така и не намери сили да даде отпор на България. 15:9 и петгеймова победа за нашия тим и класиране на четвъртфинал.