Един от големите млади таланти на България във волейбола Алекс Николов ще учи и играе в САЩ, след като днес замина за страната.

В публикация в социалните мрежи клубът му Левски София обяви, че 17-годишният Алекс тръгва за университета в Лонг Бийч.

"Отвъд океана 204-сантиметровият посрещач ще учи и ще играе в "Лонг Бийч". Калифорнийският университет има много добра програма за развитие на волейболисти, а ние сме убедени, че Алекс бързо ще се превърне в топ играч и там. Николов напуска "Левски София" след пет сезона със синия екип.

За това време той спечели цели 4 шампионски титли и 3 пъти бе избиран за най-полезен състезател във финалите за подрастващи. През последния сезон бе повикан за първи път в мъжкия национален отбор, спечели бронз от мъжката Супелига и се окичи със сребро от световното първенство за юноши до 19 г.

Той участва и на световното до 21 г., където българският отбор завърши 6-и, а Николов оглави класацията за най-добър изпълнител на сервис", пише в публикацията.

Николов, който е син на големия ни играч и капитан на националния отбор от близкото минало Владимир Николов, бе основен играч на тима ни до 19 години, стигнал до второто място на Мондиала преди месец.

После се включи и в отбора до 21 г., който обаче не успя да стигне до медали на световното първенство в тази възраст.